Onnea Suomi!
Hyvää itsenäisyyspäivää 107 vuotta täyttävälle Suomelle! Se on hieno rajapyykki tälle pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle, joka on lähes jokaisella mittarilla yksi maailman parhaista maista elää. Suomalaiset ovatkin olleet viimeiset 7 vuotta peräkkäin maailman onnellisin kansa.
Nyt onkin hyvä aika tehdä isänmaallisuuden kunnianpalautus. Minä nimittäin rakastan isänmaatani Suomea, joka on pitänyt minusta ja läheisistäni huolta. Suomea, jossa olen saanut erinomaisen koulutuksen. Suomea, jossa koululaisten on turvallista kulkea itse kouluun. Suomea, jossa lapseni saavat maailmanluokan varhaiskasvatusta. Suomea, jossa ketään ei jätetä yksin. Suomea, jossa kaikki ovat yhdenvertaisia. Tämän rakastaminen, ylistäminen ja puolustaminen on isänmaallista.
Perustuslaissa määritellään, että ensimmäinen perusoikeus Suomessa on, että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Se tarkoittaa sitä, että Suomessa ketään ei saa asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Aina tämä ei toteudu, mutta siihen tulee pyrkiä ja toimintaa parantaa. Sitä on isänmaallisuus. Isänmaan rakkautta.
Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville.
Muita kirjoituksia
Ulkomailta opiskelemaan tulleista
Ulkomailta Suomeen opiskelemaan tulleisiin panostamme sekä integraation että koulutuksen kautta. Vastineeksi saamme osaavaa, nuorta työvoimaa, mutta silti meillä on suuria haasteita heidän työllistämisessään. Lue lisää »
Työperäisestä maahanmuutosta
Työperustaisesti maahan muuttavilla on aina vaihtoehtona muuttaa myös muualle. Heistä saamme myös kaivattua työvoimaa, joka on valmiiksi opetettua ja kasvatettua. Lue lisää »
Koulutusko erityissuojelussa?
Vaikka taloutta pitääkin tasapainottaa, on valheellista väittää, että koulutuksesta ei leikattaisi reilulla kädellä. Indeksikorotukset ja muutama hyvä lakiuudistus eivät paikkaa koulutukseen osuvia tuntuvia leikkauksia. Lue lisää »
Perhesiteeseen perustuvasta maahanmuutosta
Perheperustaisesti maahan muuttavat ovat moninainen joukko, joka sisältää sekä kansalaisten että maahanmuuttajien perheenjäseniä. He ovat kuitenkin jo pidemmällä integraatiossa kuin monet muut. Lue lisää »